Desde que l’Editorial Lliure Fantraginers va començar el seu camí, un dels seus principals projectes va ser la publicació d’un recull de relats i, per fi, ho ha aconseguit. Fruit del treball de l’equip editorial (del que orgullosament també en sóc membre) Astralcanães ha vist la llum com un compendi realment complert d’humor i ciència ficció, on també s’inclou un relat de collita propia, «La importancia de ser E.R.N.E.S.7«… Una historieta sobre robots futuristes de clase alta. Però això no es cosa d’un de sol, ja que la colla que s’ha aconseguit reunir compta amb noms com Josep Albanell, Ferran d’Armengol, Pablo Arreche, Fernando Cañadas, José Luis Carrasco, Edgar Cotes, Ester Enrich Coma, Alícia Gili, Sergi G. Oset, Toni de l’Hostal, Tony Jim, Josep Lledó, Òscar Pàmies, i Jamie Wahls.

Per a que aneu obrint boca us deixo la sinopsi oficial: Astralcanães és la recopilació més salvatge de relats de comèdia i ciència ficció que s’ha fet en la història de l’univers conegut. Una superproducció que amuntega una pila de relats amb els que es partiran el cul -o els culs- totes les races alienígenes del cosmos. Tindrem per a tots els gustos; micro i macro relats, d’humor negre, blanc, gris i verd, d’estreles llunyanes i d’estrellats al cantó de casa. Aquesta és la nostra forma peculiar de reivindicar el que tota la galàxia hauria de saber ja, que els Terrestres som els més imbècils de l’univers!

I recordeu que tan Astralcanães com tots els llibres publicats per Fantraginers són d’accés obert i totalment gratuït a través de la seva web.