Les aventures de l’Intrèpid Mike

Més info

Les aventures de l’Intrèpid Mike
Francesc Marí
Fantraginers, desembre 2018
44 pàgines
ePub – Mobi – PDF

Imagineu-vos un Indiana Jones nascut, posem per cas, al segle XXX. Doncs aquest és l’Intrèpid Mike.

A cavall entre d’un famós arqueòleg i el no menys famós contrabandista espacial Han Solo, Mike és un soldat de fortuna mancat de lligadures morals i afectives i amb l’hedonisme com a única ambició.

L’Intrèpid Mike —que no Mike l’intrèpid— és un mercenari espacial, un pirata extraplanetari, un penques de l’univers, i tot el que faci falta per sobreviure. En aquesta ocasió, es creuarà en el camí de la Nerthus, una atractiva però perillosa amazona que li encarrega que la dugui fins al seu planeta natal: Edèn. Aquest món és un paratge desconegut pels homes, i els pocs que gosen aproximar-s’hi són convertits en esclaus… Per sort, l’Intrèpid Mike no és un home com els altres.

Les aventures de l’Intrèpid Mike cau de ple dins el gènere de la space opera, amb totes les implicacions que això comporta. L’autor fa gala d’un humor arriscat i sense inhibicions. La narració és àgil, supura acció, els capítols passen veloços sense que el lector se n’adoni. L’aventura amaga multitud de girs inesperats i una traca final davant la qual no em vaig poder estar de riure.

Com ja s’ha apuntat, tan la història como el personatge principal beuen dels clàssics de la ciència-ficció i del cinema d’aventures, tals com A la recerca de l’arca perduda, Star Wars i el capità James T. Kirk de Star Trek, però també es nodreix d’altres referents una mica més histriònics com Flash Gordon, Futurama i el seu capità, Zapp Brannigan. Tot aquests elements es barrejen en una atrevida amalgama només pensada per gaudir de la lectura, com el seu autor ha gaudit de l’escriptura.

A mig camí entre la novel·la curta i el conte de ciència-ficció, estem davant d’una publicació que farà les delícies tant dels amants del gènere com dels de les novel·les d’aventures en general. Això sí, abstenir-vos-en, però, si avorriu les bromes sexuals. La història n’és plena a vessar.

Text de la fitxa el·laborat gràcies a la ressenya de Pol Alonso Pernas publicada al seu blog Sota la pols de les golfes.